Kategorier
Okategoriserade

Semestra på Österlen

Funderar du på var du ska ha din nästa semester? Oavsett om det är en kort weekendsemester eller en två veckors sommarsemester är det alltid rätt att välja Österlen i Skåne.

Österlens gränser är ofta omtivstade av lokalbefolkningen. Att Österlen härstammar från ”öster om leden” är de flesta överens om – men vilken väg är ”leden” är det. De flesta verkar vara överens om att åtminstone allt som ligger öster om väg 9 (mellan Nybrostrand och Simrishamn) till hör Österlen. Men andra vill lägga till områden, t ex öster om väg 19. Andra hävdar ett mycket mindre område med Borrby – Löderup i Centrum. Att Sirmrishamn är på Österlen är alla överens om, men om Ystad ingår är väl mer tveksamt.

På sommaren finns det väldigt mycket att göra i området, stränderna, alla mysiga samhällen med sina museer och affärer och inte minst konstnärerna och restaurangerna. Speciellt nere i sydöstra Österlen finns väldigt mycket inom cykelavstånd, besök Österlen Syd:s hemsida för att se mer info.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *