Kategorier
Okategoriserade

Hetaste kursböckerna 2022!

Om några månader drar höstterminen i gång för studenterna runtom i Sverige. Vi på Span.se har tagit tempen på vilka som är det hetaste kursböckerna för året. Sveriges universitetet och högskolor räknar med att över 400 000 studenter påbörja sina studier i augusti i år. Här kommer tips till alla er som ska studera!

Spaningen på årets populäraste bok inom omvårdnad är boken Människokroppen : fysiologi och anatomi skriven av norrmannen Egil Haug. Värt att notera är att boken är översatt till svenska och används flitigt inom SSK utbildningarna. Det har kommit ut en senare version av boken men de flesta lärosäten menar att det räcker med upplaga 2.

Till dig som ska studera till lärare så är årets spaning att läsa boken Lära till lärare av Jörgen Dimenäs. Boken används ofta i de första delkurserna på ämneslärarutbildningen och ger en introduktion till läraryrket. Läs boken för dig som vill sätta dig in i ämnet pedagogik.

Vår sista spaning är till dig som ska studera ekonomi. Till dig rekommendera vi verkligen att läsa boken Vår Ekonomi.  Boken är skriven av nationalekonomen Klas Eklund (Sigge Eklunds pappa). Boken beskriver makroekonomi på ett helt fantastiskt sätt och borde nästan vara obligatorisk läsning för hela samhället.

Lycka till med terminen alla studenter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *