Kategorier
Okategoriserade

Sverige – Kust, skärgård och hav

Ljuset återkommer och semestertider närmar sig. Vågar man drömma om att besöka olika platser? Vi tror det och vi tror att det finns ett intresse av att uppleva mer av Sverige. Många hoppas på vaccinet och att smittan minskar. Det är svårt att veta när och var man kan resa. Vilka resmål är roliga och lämpliga? Under tiden får vi drömma. Vilket är ditt favoritresmål?

I väntan på en resa kan vi passa på att fixa hemma, rensa, förnya eller ta tag i något man skjutit upp. Varför inte pryda väggarna hemma med en poster på ett favoritresmål eller en favoritplats.

Göteborg

Har du en favoritstad, kanske känner du extra mycket för Göteborg? Då tror vi att en Göteborg Poster skulle vara perfekt. Det finns många olika posters med Göteborgsmotiv att välja mellan för att pigga upp ditt hem.

Göteborg på Västkusten i Västergötland är en härlig storstad, som har mycket att erbjuda. Vill du njuta av havets läckerheter är utbudet stort i denna hamnstad. Det är enkelt att ta sig ut i Göteborgs skärgård, där det finns ett pärlband av öar. Toppen om man vill göra en dagsutflykt. Sök Göteborg Poster här. Vi hoppas du hittar din Göteborgsfavorit, kanske en Göteborgskarta!

Bilder från Posterlands Göteborgs-kollektion

Gotland

Ett mycket populärt resmål är Gotland. Kanske också ditt favoritresmål? Vill du smycka din vägg med karta posters med Gotlandsmotiv? Gotland har så mycket! Visby är en hansestad med ringmur och där finns byggnader som finns med på världsarvslistan. På Gotland finns Lummelundagrottan, 400 miljoner år. I naturreservatet Langhammars finns mäktiga raukar, omgivna av klapperstensstrand. Så mycket inspiration! En Poster med karta från Gotland lyfter vilken vägg som helst! Vi hoppas och tror att du gillar vår Gotlandsposter.

Öland

Öland är en annan favorit. En ö som många vill resa till. Är du en av dem som vill njuta av livet och ge dig ut på äventyr? Då är Öland en perfekt destination. Eller kanske är Öland din hembygd? På Posterland finns flera posters med Ölandsmotiv, exempelvis poster med Ölandskarta eller varför inte en poster med Fyren Långe Jan från Ölands södra udde?

Borgholm är en stad som många besöker, lättare sedan Ölandsbron invigdes 1972. Men staden har länge varit en populär bad- och kurort. Numera ordnas massor med evenemang, exempelvis Kronprinsessans födelsedag 14 juli. Borgholms slott med anor från 1100-talet är en otroligt vacker slottsruin. Sollidens Slott som är kungafamiljens sommarbostad är också välbesökt. Bödabukten är en lång sandstrand. Underbar för den som älskar stränder. Ja, det finns mycket att längta till.

Bohuslän

Bohuslän är ett vackert landskap i Västsverige, ett landskap som har havet som utsikt i väster. Du kanske bor där? En liten del av Göteborg tillhör Bohuslän, men man kanske främst tänker på andra sjönära orter och öar såsom Strömstad, Smögen, Tjörn, Orust, Fiskebäckskil, Fjällbacka, Marstrand, Kosteröarna, Käringön och Väderöarna eller någon annan av de fantastiska platser som finns i landskapet. Vill du ha lite av Bohuslän hemma kanske en karta över Bohuslän eller en poster av Hållö Fyr vore något för hemmet?

Stockholms Skärgård

Vi vill också slå ett slag för Stockholms skärgård. Gillar du Skärgården i Stockholm lika mycket som vi? Då tycker vi att en Stockholms skärgård poster är perfekt. Skärgården är fantastisk och består av mer än 30.000 öar och kobbar. Förutom sol och bad finns skärgårdskrogar och platser att övernatta. Det finns historiska platser, man kan åka båt och lägga till i naturhamnar. Kanske promenera på naturstigar eller prova på fågelskådning. Många söker sig ut för naturupplevelsen och för att hämta energi. Det är enkelt att ta sig ut till öarna med olika båtlinjer om man inte har egen båt. Vill du ha lite av Stockholms Skärgård hemma så går det att hitta fina motiv, såsom en poster från Fyren Landsort eller varför inte en karta över Stockholms Skärgård.

Sandhamn är ett samhälle på Sandön, som ligger i det yttersta havsbandet. Där sjuder det av liv. Det finns många båtplatser och bryggor för både segelbåtar och motorbåtar i alla storlekar. Det finns bensinmack för båtar, hotell, restauranger och butiker. Sandön är otroligt vacker med vindpinad tallskog.

I Skärgården finns många andra vackra platser att inspireras av, exempelvis Bullerön, eller Bullerö, som är en ö i Värmdö kommun. Andra platser vi kommer att tänka på är bla Ornö, Utö, Dalarö, Nämdö, Runmarö, Möja, Ljusterö, Vaxholm, Djurö och Stavsnäs, bara för att nämna några. Få in lite mer skärgård i ditt hem och sätt upp en poster med skärgårdsmotiv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *