Kategorier
Okategoriserade

Frida Kahlo trendar

Frida Kahlo var en ikonisk mexikansk konstnär som var verksam under den första halvan av 1900-talet. Hon är främst känd för sina otroliga porträtt, inte sällan inspirerade av mexikansk natur, arkitektur och kultur. Inspiration samlade hon på sig under resor i Mexiko och USA med sin make Diego Rivera. 

Innan karriären som konstnär drog igång på riktigt var Kahlo en lovande läkarstudent. Hon hade sinne och intresse för konst när hon var liten, men började inte ägna livet åt det förrän hon var tvungen att pausa livet som student till följd av en bussolycka 1925. 

Frida Kahlo Poster

Kahlo växte upp i sitt familjehem La Casa Azul i Coyoacán. Huset är idag ett museum; ”the Frida Kahlo Museum”. 

Idag har porträtt och målningar av Frida Kahlo blivit populärt över hela världen. Här kan ni se några Frida Kahlo posters om ni kan köpa i Sverige.

Det är många som är imponerade av Frida Kahlo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *